Sposób na szybki, pyszny oraz niewymagający specjalnych umiejętności kulinarnych obiad. Mówi się, że piękno tkwi w prostocie, jednakże nie w tym przypadku. W tym przypadku tkwi w nim smak. Propozycja dla mięsożerców, makaroniarzy, czy też po prostu dla osób, które lubią dobrze zjeść. Dzisiejsze danie to dowód na to, iż proste składniki, które zapewne każdy ma na co dzień, mogą dać nam przepyszne danie.

Przepis na makaron z indykiem i pieczarkami:

Składniki :

– 300 g makaronu (polecany makaron Spaghetti),
– 400 g pieczarek,
– 350 g piersi z indyka,
– 300 ml śmietany 18%,
– 2 ząbki czosnku,
– 2 małe cebule (lub 1 duża),
– natka pietruszki (wedle uznania),
– sól,
– pieprz,
– papryka słodka/ostra,
– 150g mąki.

Sposób przygotowania:

– Makaron gotujemy wedle zaleceń znajdujących się na opakowaniu,
– Cebule siekamy drobniutko i podsmażamy na wcześniej rozgrzanej patelni do momentu, aż się ładnie pozłoci.

– Pierś, cebulę i paprykę należy pokroić w zgrabną kosteczkę, następnie wymieszać we wszystkich naszych przyprawach. Następnie zakropić delikatnie oliwą i dokładnie obtoczyć każdy kawałek w mące,
– Pieczarki kroimy w zgrabne całościowe plasterki,
– Mięso rzucamy na patelnie, wraz z plasterkami pieczarek, posiekaną cebulą i papryką,
– Kiedy wszystko jest już podsmażone, dodajemy śmietanę i gotujemy kilka minut pod przykrywką,
– Na końcu do wszystkiego wrzucamy makaron i mieszamy.